RSS

NII KW9 – Pendakwah di Pintu Neraka

04 Mar

Semakin hari, isu-isu berkaitan kesesatan NII semakin kerap kita dengari. Kisah tentang mereka senantiasa diperkatakan oleh mantan & kaslan. Tidak kira sama ada di Indonesia mahupun Malaysia, gerakan fahaman sesat ini kian mendapat liputan meluas di media utama apatah lagi di kalangan blogger dan pencari maklumat melalui internet.

Blog-blog yang memperkatakan tentang Maahad al-Zaytun dan AS Panji Gumilang Abu Toto tidak terkira banyaknya. Saya yakin pasti bukan para kaslan saja yang membaca blog-blog anti NII..pastinya dikalangan pimpinan dan ahli ajaran sesat ini turut sentiasa mengikuti blog-blog yang ada.

Seperti yang selalu saya katakan, NII KW9, Maahad al-Zaytun dan seluruh organisasinya adalah syaitan berwajah soleh. Mereka menggunakan topeng Islam demi keuntungan dan kemasyhuran diri serta memurtarbelitkan firman-firman ALLAH untuk mencapai cita-cita keiblisan. Mereka adalah golongan cerdik pandai yang sesat lagi menyesatkan.

Imam Bukhari dan Muslim meriwayatkan hadis daripada Huzaifah bin Yaman yang bermaksud :-

“Aku (Huzaifah) bertanya, ‘Ya Rasulullah, sesungguhnya kami dahulunya berada di dalam jahiliah dan kejahatan, maka ALLAH mendatangkan kebaikkan ini kepada kami. Apakah selepas ini akan ada kejahatan?’ Nabi menjawab, ‘Ya’. Aku bertanya lagi, ‘Apakah selepas kejahatan itu akan datang pula kebaikan?’ Nabi menjawab ‘Ya, tetapi akan ada bersamanya dakhnun (asap).’ Aku bertanya lagi ‘Apakah Asap itu ya Rasulullah?’ Baginda bersabda ‘Golongan yang tidak lagi mengikut sunnahku dan mereka tidak menggunakan petunjuk yang ku bawa.. Kamu akan mengenali dan mengingkari mereka.’ Aku seterusnya bertanya, ‘Apakah selepas kebaikan itu akan ada pula kejahatan?’ Nabi bersabda, ‘Akan datang pendakwah-pendakwah di pintu neraka. Sesiapa yang mengikut mereka akan dicampakkan ke dalamnya.”

Di era kita telah lahir pendakwah-pendakwah di pintu neraka. Dan pastinya Maahad al-Zaytun tidak terkecuali.

Advertisements
 

3 responses to “NII KW9 – Pendakwah di Pintu Neraka

 1. aku adalah aku

  05/03/2009 at 5:16 am

  setuju2…

   
 2. sj

  11/08/2009 at 10:42 am

  setuju,sama la kaum nya dgn suarajagat ni..

   
  • SUARAJAGAT

   11/08/2009 at 6:29 pm

   hahaha…..untuk pengetahuan para pembaca blog ini, komen2 dari SJ & Jagat Suara adalah dari individu yang sama malah membuat email di hotmail bagi memburukkan imej Blog Suarajagat..

    

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: