RSS

Blog Sebar Ajaran Sesat : Mari Hapuskan ‘Kebenaran Asalama’

24 Jun

Beberapa bulan lalu, SJ telah mengumumkan tentang kewujudan sebuah blog ajaran sesat yang bernama ‘Kebenaran Asalama’ (klik di sini)

Berita terbaru yang dikongsikan oleh seorang pembaca di ruangan komen di blog SJ memberitahu tentang kewujudan semula blog baru ajaran terbabit iaitu :  http://1asalama.blogspot.com/ (klik di sini)

Diharap para pembaca sentiasa peka dengan perkembangan ajaran sesat yang kian meruncing.


 

3 responses to “Blog Sebar Ajaran Sesat : Mari Hapuskan ‘Kebenaran Asalama’

  1. Muhammad Qayyum

    06/07/2010 at 12:53 am

    Salam.

    Nampaknya blog 1asalama tu dah hilang~

     
    • suarajagat

      06/07/2010 at 1:03 am

      salam..
      syukran ya akhi Qayyum,

      bagus la jika begitu..kewujudan blog 1asalama menggugat keimanan umat dan merupakan satu fitnah ke atas agama Islam.

      saya amat berharap, pihak jabatan agama dapat mengambil tindakan ke atas pemilik blog terbabit.

      semoga mereka yang terpedaya dgn ajarannya segera bertaubat.

       
  2. zai

    03/08/2010 at 1:34 pm

    salam…

    saya rasa mahadaya tu..sebenarnya mengubah suai tafsir alquran ikut selera dia …bertujuan nak menyesatkan genarasi melayu islam yg baru nak belajar agama islam…
    dan org yg jahil pasal agama islam.
    bukan susah sgt nak cipta agama dia tu..sonang je..
    dia tokok tambah aje mana2 tafsiran dari alquran. kat internet kan banyak tafsir quran spt site quran explorer..

    so dia kaji semua tafsiran surah.dan dia pun edit n tokok tambah le mana yg sedap sebagai perencah yg dia selera.

    so allah jadi allaha sonang je mengaku agama nabi ibrahim…tambah2 macam salman rusdie le tu…sebab mesti ada orang bayar dia la kut…

    ermm.. musuh agama islam memang banyak…so hati2 je la..berdoalah supaya Allah beri petunjuk dan supaya iman dan hati kita tetap pada agama Allah.

     

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: