RSS

Burning Quran Day – Satu Tindakan Biadab

11 Sep

Cadangan Rev. Terry Jones untuk membakar al-Quran pada tanggal  11 September 2010 adalah satu perkara yang menggambarkan sikap kebiadaban. Malah cadangan tersebut bukan sahaja mendapat tentangan dari masyarakat muslim seluruh dunia, tetapi ia turut mendapat bantahan masyarakat antarabangsa.

Biarpun pihak gereja di Florida telah membatalkan hasrat melaksanakan pembakaran tersebut atas gesaan Presiden Barack Obama, namun apa yang perlu diberi perhatian oleh masyarakat Islam sedunia adalah kesedaran bahawa musuh Islam sentiasa merancang secara halus dan tersusun pelbagai perkara untuk merosakkan umat ini.

Terus terang SJ katakan bahawa saya sendiri sebenarnya menantikan betapa beraninya beliau untuk membakar naskah al-Quran dan apa pula tindakan negara-negara Islam dalam isu ini.

Benarlah firman ALLAH SWT yang bermaksud;

“Orang-orang Yahudi dan Nasrani tidak akan senang kepada kamu hingga kamu mengikuti agama mereka (yang telah terpesong itu).” (al-Baqarah: 120)

Advertisements
 
4 Comments

Posted by on 11/09/2010 in 5. Panas & Terjah

 

4 responses to “Burning Quran Day – Satu Tindakan Biadab

 1. usi2506

  11/09/2010 at 6:15 pm

  sungguh ini merupakan salah satu dari arogansi superpower, yang keji dan biadab, tapi jangan kecil hati, karena sebentar lagi negara laknat itu akan segera menyusul Unisovyet, ambruk dan berkeping keping, kita do’akan saja bersama.

   
  • suarajagat

   11/09/2010 at 7:55 pm

   terima kasih usi2506..
   ya, saya yakin, ALLAH akan memberi balasan kepada sesiapa yang angkuh dan menghina agama-NYA.

    
   • usi2506

    12/09/2010 at 12:34 pm

    tapi jangan lupa, meskipun pada akhirnya rencana itu gagal, bukan berarti mereka berhenti sampai di situ, ada seribu satu cara yang mungkin akan mereka lakukan dalam rangka penuntasan dendam mereka kepada Islam, yang konon kata mereka Islam adalah agama nya para teroris yang menjadi penyebab kehancuran. Kita harus selalu berhati-hati dan waspada, ingat bahwa Yahudi menyimpan dendam warisan yang takan pernah tuntas hingga kita kita mengikuti agama mereka. Naudzubillah..go to hell Yahudi, Laknat Allah bersama kalian….!!!

     
 2. Anuat

  22/09/2010 at 1:48 pm

  Dulu2 dalam thn2 50 dan 60an atau mungkin lebih awal, seingat saya betapa jahil seorg muslim melayu, sejahat mana beliau penuh dgn gejala buruk dan maksiat, namun apb diajak menukar agama dgn keras dia berontak dan kalau dihina agamnaya dia sanggup pertahankan. Adakah kerana sentimen atau apa2pun mungkin. Dalam era sekarang ramai terpelajar dan ramai bersama arus kemajuan dan pembangunan, mudah pula melayu muslim mahu murtad dan kita dilihatkan sebagai satu ancaman survival bangsa dan agama di tanah air tetapi hanya Allah jua yang tahu apakah hakikatnya, tetapi bagi saya politik dan sosiopolitik bangsa kita sungguh lemah…..

  Izinkan saya membuat satu pesanan, dalam menyuarakan tentangan atas keburukan dan kekurangajaran musuh kita, musuh agama kita, hatta jangan sekali kita melaungkan suara2 yang memberi maksud kelaknatan. Benar Allah yang melaknatkan kumpulan2 tersebut, kerana itu kalamNya, adalah Hak bagiNya, tetapi kita harus mendidik anakbangsa supaya sentiasa waspada dan mendoakan kerana Allah jua yg dapat melembutkan hati musuh2 kita. Waspada kita supaya keadaan tidak menjadi lebih buruk dan dengan bersiapsiaga apapun boleh jadi. Kita tahu dan mahu berani sekiranya diseru ke barisan hadapan kerana Allah.

  Sekadar sumpah seranah, bukan sahaja nanti dikatakan kita tidak bijak, malah menambahkan lagi rasa meluat ke atas kita.

  Saya sering memberitahu kawan2, apakah Tuhan itu zalim membiarkan warga Palestin teraniaya dan sebagainya…. dan kita di sini mengutuk Yahudi Laknatullah. Carilah di mana tempangnya dunia ini, bahkan kita sendiri termasuk satu bangsa bernaung atas nama Arabnya kini ……. tak kira sama ada muslim atau bukan.

  Islam adalah agama benar agama sejagat bukan agama suku dan bangsa. Islam yg Tuhan redho …. tentunya kita yg salah dan bukan Islam

   

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: