RSS

Kalimah ALLAH : Antara Nama Dan Hakikat

09 May

Dua hari lalu, kita dikejutkan dengan berita berkaitan keinginan pihak tertentu untuk menjadikan agama Kristian sebagai agama rasmi di negara ini. SJ menganggap percubaan sedemikian adalah satu kebiadaban yang menunjukkan sikap tidak hormat pihak tersebut ke atas Perlembagaan Persekutuan.

Agenda mencemar kedaulatan agama Islam di negara kita oleh golongan ini bukanlah perkara baru. Ia telah mula agresif sejak beberapa tahun lalu ketika isu penggunaan kalimah ALLAH diperkatakan. Diikuti dengan kebenaran pengedaran Bible berbahasa Melayu.

Adalah amat perlu untuk umat Islam di Malaysia merapatkan saf, bersatu di bawah akidah Islam dan melupakan perbezaan pandangan politik apabila isu sedemikian ditimbulkan. Kalimah ALLAH wajib dijaga dari dicemari unsur penyimpangan makna yang cuba dilakukan oleh golongan bukan Islam.

Sila ikuti video berikut yang merupakan penghujahan berhubung kalimah ALLAH yang disampaikan oleh Ustaz Md. Asham Ahmad, salah seorang Pegawai Penyelidik di Institut Kefahaman Islam Malaysia (IKIM) untuk lebih memahami secara mendalam tentang isu ini.

Advertisements
 
1 Comment

Posted by on 09/05/2011 in Kalimah ALLAH

 

One response to “Kalimah ALLAH : Antara Nama Dan Hakikat

  1. balqish

    15/05/2011 at 4:59 pm

    byk lg cara n agenda yg pihak kristian lakukkan untuk menyesatkan umat islam spt dr segi media massa, hiburan, pakaian n makanan,teknologi, jd perlu berhati2 dalam memilih dan melakukan setiap tindakan.

     

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: