RSS

Syiah Dalam Parti Politik di Malaysia

02 Oct

Kewujudan Syiah di Malaysia bukan lagi rahsia. Gerakan ajaran sesat ini mula bergerak secara terancang dengan hasrat untuk menghapuskan Ahli Sunnah Wal Jamaah di Malaysia. Antara gerak kerja yang sedang dilakukan oleh mereka ialah dengan cuba menguasai parti-parti politik negara ini. Bila menyebut tentang parti politik, SJ maksudkan kepada semua parti politik yang melibatkan orang Islam-Melayu iaitu UMNO, PAS dan PKR.

Walaupun setakat ini belum ada maklumat tentang Syiah di dalam UMNO, namun SJ nasihatkan agar pihak parti berkenaan berhati-hati kerana tidak mustahil jika mereka turut menyelinap masuk ke dalam parti itu tanpa disedari oleh sesiapa. Jangan fikir kalian selamat dari golongan Syiah!

Dalam pada masa yang sama, kita memang mengetahui tentang kewujudan Syiah dalam Pakatan Rakyat dan hubungan erat Kerajaan PAS Kelantan dengan Kerajaan Syiah Iran bukanlah suatu rahsia lagi. Perkara ini pernah saya dedahkan menerusi satu artikel (klik di sini).

Ketika Ekspo Perdagangan Dunia Islam 2012 yang berlangsung di perkarangan Stadium Sultan Muhammad IV, Menteri Besar Kelantan yang juga Mursyidul Am PAS Datuk Nik Abdul Aziz Bin Nik Mat telah mengarahkan supaya bahan-bahan berunsur Syiah diturunkan oleh pihak-pihak yang terbabit dengan ekspo berkenaan. Malangnya, arahan tersebut tidak dipenuhi sepenuhnya.

Ini menandakan bahawa penganut ajaran Syiah tidak gerun dengan Menteri Besar Kelantan itu berkemungkinan kerana mengetahui bahawa pihak PAS tidak akan mampu menghalang gerakan Syiah yang telah mula mendominasi parti tersebut.

Dikhabarkan pula bahawa Pengerusi Parti KeADILan Rakyat (PKR) Perlis, Mohammad Faisol Abdul Rahman merupakan seorang penganut ajaran Syiah.

Hal ini membuktikan bahawa Pakatan Rakyat sangat longgar dalam menegakkan ajaran Islam. Tumpuan serta cita-cita nafsu mengejar pangkat, jawatan dan kedudukan untuk menguasai arena politik tanahair telah mengaburi pandangan mata hati mereka hinggakan persoalan akidah tidak menjadi keutamaan.

Diketahui juga bahawa telah wujud Hauzah Syiah di negeri Perlis, dan ramai di kalangan masyarakat Kedah dan Perlis yang telah menganut ajaran Syiah.

Datuk Nik Abdul Aziz Nik Mat (Mursyidul Am PAS) menerima zakat dari syarikat KoWahida, Penganut Syiah, Mohammad Faisol Abdul Rahman (Pengerusi PKR Perlis)

Anehnya, negeri yang para Muftinya asyik menyebut tentang soal bidaah itu dan ini sendiri tidak menyekat gerakan Syiah di Perlis.

Sejarah lampau membuktikan bagaimana Syiah menjatuhkan kerajaan-kerajaan Islam dengan cara menyelinap masuk melalui politik negara. bagaimana jatuhnya Kerajaan Islam Abbasiyah yang hancur akibat Syiah yang mengkhianati kerajaan ketika itu dengan bekerjasama dengan tentera Mongul demi menghapuskan Ahli Sunnah Wal Jamaah.

Seharusnya peristiwa ini menjadi pengajaran buat kita agar tidak lagi mengulangi kesilapan yang sama. Syiah sepatutnya di usir dari bumi Malaysia.

Jika ada yang memilih untuk menjadi Syiah, maka sepatutnya, kerakyatan mereka terbatal secara automatik. Jika ada yang mahu menganut ajaran Syiah, sewajarnya mereka harus berani untuk bertindak keluar dari Malaysia dan menetap terus di Parsi (Iran).

Umat Islam juga bertanggungjawab untuk mengusir mereka dari negara ini, memboikot syarikat-syarikat mereka dan tidak mengadakan sebarang urusan dengan puak Syiah.

Ini kerana hasil wang tersebut akan akhirnya digunakan sebagai dana untuk menghapuskan umat Islam di Malaysia.

Ayuh wahai saudaraku, kita hapuskan gerakan mereka hingga tiada seinci tempat bagi Syiah di Malaysia.

Pusat Syiah di Perlis

Advertisements
 
6 Comments

Posted by on 02/10/2012 in Ajaran Syiah

 

6 responses to “Syiah Dalam Parti Politik di Malaysia

 1. azman

  02/10/2012 at 7:54 pm

  sokong untuk basmi syiah dari bumi malaysia

   
 2. azman

  02/10/2012 at 8:00 pm

  jika syiah telah bertapak dalam parti politik terutamanya pembangkang umat islam malaysia akan mengalami masallah yang besar.Kepada pejabat agama islam perlis,kenapa tidak buat satu tindakan untuk membenteras fahaman ini dari mempengaruhi akidah umat islam perlis khasnya.kenapa kita perlu beri mereka peluang untuk bertapak dan mengumpul kekuatan disini.sejarah telah membuktikan syiah hanya anutan dan fahaman yang sesat dan menyesatkan umat islam dan memusuhi ahli sunah waljamaah.jom kita usir dan pulaukan mereka dan halau mereka keluar dari bumi malaysia.

   
 3. azman

  02/10/2012 at 8:01 pm

  Hal ini membuktikan bahawa Pakatan Rakyat sangat longgar dalam menegakkan ajaran Islam. Tumpuan serta cita-cita nafsu mengejar pangkat, jawatan dan kedudukan untuk menguasai arena politik tanahair telah mengaburi pandangan mata hati mereka hinggakan persoalan akidah tidak menjadi keutamaan.

   
 4. azman

  02/10/2012 at 8:01 pm

  Kewujudan Syiah di Malaysia bukan lagi rahsia. Gerakan ajaran sesat ini mula bergerak secara terancang dengan hasrat untuk menghapuskan Ahli Sunnah Wal Jamaah di Malaysia. Antara gerak kerja yang sedang dilakukan oleh mereka ialah dengan cuba menguasai parti-parti politik negara ini. Bila menyebut tentang parti politik, SJ maksudkan kepada semua parti politik yang melibatkan orang Islam-Melayu iaitu UMNO, PAS dan PKR.

   
 5. azman

  03/10/2012 at 2:11 am

  JANGAN BIARKAN PENGARUH SYIAH BERTAPAK DAN BERKUASA DI PERLIS. TIADA TEMPAT UNTUK ORANG-ORANG SEPERTI MOHAMAD AISOL DAN PENGIKUTNYA DI PERLIS. PEJABAT AGAMA ISLAM PERLIS PERLU MENGAMBIL TINDAKAN TEGAS KEPADA MEREKA DEMI MENJAGA AKIDAH MAT ISLAM NEGERI PERLIS.SINGKIRKAN DAN BOIKOT MOHAMAD FAISOL DAN PENGIKUTNYA.

  DUA ORANG PENGIKUT KUAT MOHAMAD FAISOL IALAH SAUDARA ZAMRI BIN SAFAR DAN SAUDARA AMRAN BIN KAMARUDIN.GABUNGAN MOHAMAD FAISOL BIN ABD RAHMAN SEBAGAI PENGERUSI PKR PERLIS,AMRAN BIN KAMARUDIN SEBAGAI SETIAUSAHA KERJA PKR NEGERI PERLIS DAN ZAMRI BIN SAFAR SEBAGAI ORANG YANG MENGAKU SEBAGAI ORANG YANG DIBERI MANDAT OLEH DATUK SERI ANWAR IBRAHIM UNTUK MENGATUR CALUN PKR PERLIS PADA PRU AKAN DATANG.

  DALAM SYIAH PULA MOHAMAD FAISOL BERJAWATAN KETUA SYIAH PERLIS,AMRAN SEBAGAI TIMBALAN SYIAH PERLIS DAN ZAMRI SAFAR SEBAGAI SETIAUSAHA SYIAH PERLIS.

  SEMUA ORANG BOLEH MENILAI KEADAAN YANG AKAN BERLAKU DENGAN SITUASI INI. ORANG YANG BERTANGUNGJAWAB MENYUSUN ATUR SYIAH PERLIS ADALAH ORANG YANG SAMA BERKUASA MENYUSUN ATUR PKR PERLIS. KESIMPULAN YANG BOLEH DIAMBIL IALAH – PKR PERLIS ADALAH SYIAH.

  DENGAR CERITANYA PULA….PIHAK PKR PUSAT MENGATAHUI APA YANG BERLAKU DAN TIDAK MENGAMBIL APA-APA TINDAKAN UNTUK MENYELESAIKAN MASALAH INI.

  MALAHAN MEREKA YANG DILIHAT DAN MENGAKU SECARA TERANG-TERANGAN MENGANUT FAHAMAN SYIAH MASIH DIKEKALKAN KUASA DAN MANDAT UNTUK MENTADBIR PKR PERLIS.PENDUDUK ISLAM SETEMPAT SEMAKIN RASA TERANCAM DAN TIDAK SENANG HATI DENGAN SITUASI YANG BERLAKU INI.

  PKR AKAN HILANG SOKONGAN DARIPADA PENDUDUK ISLAM SELURUH PERLIS. MEREKA BIMBANG JIKA PKR PERLIS MENANG DALAM PRU NANTI AKAN MEMBERI KUASA KEPADA SYIAH UNTUK MENTADBIR PERLIS.

   
 6. UNGKU HALIMATUL SAADIAH

  25/09/2013 at 2:28 am

  Allah Hu Ya Robb,jauhilah kita semua dari aqidah yang mungkar ni.Selamatkanlah bumi bertuah ini dan peliharalah anak cucu kita dari segala kesesatan.Nauzubillah min zaliq.

   

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: