RSS

Kalimah ALLAH : Media Pakatan Rakyat Serang PAS

15 Jan

Keputusan Majlis Syura Ulama’ PAS tidak membenarkan Kalimah ALLAH digunapakai oleh masyarakat bukan Islam (non-muslim) di Malaysia menerima pelbagai reaksi dari kalangan bukan Islam dan juga penyokong-penyokong Pakatan Rakyat. Mereka menganggap PAS sebagai sebuah parti lidah bercabang.

Ada juga yang menyebut ‘Anything But PAS/ Asalkan Bukan PAS (ABP)’ sepertimana laungan ‘Asalkan Bukan UMNO/ Anything But UMNO (ABU)’.

Sebagai seorang Islam, sudah pasti kita akan menyokong pendirian Majlis Syura Ulama’ PAS dan menentang sesiapa sahaja yang menyokong kemahuan pihak Kristian menggunakan kalimah ALLAH sebagai terjemahan kepada God/ Lord. Penentangan ini tanpa mengira sama ada individu tersebut seorang pimpinan/ ahli PAS, pimpinan/ ahli PKR, bekas mufti atau kalangan ustaz selebriti.

Berikut SJ paparkan beberapa reaksi terhadap keputusan Majlis Syura ulama’ PAS yang disiarkan di MalaysiaKini (untuk bacaan lanjut klik : http://www.malaysiakini.com/news/218949 dan http://www.malaysiakini.com/news/218948) :MalaysiaKini - bukan Islam menjauhi PAS

Antara tercatat dalam komen-komen tersebut ialah :

MalaysiaKini - bukan Islam menjauhi PAS 2

MalaysiaKini - Yahweh, Jesus, Allah sama

Golongan bukan Islam juga menyatakan Datuk Seri Abdul Hadi Awang serta beberapa pimpinan/ ahli PAS lain yang memenangi pemilihan dalam parti sebagai ‘so-called liberals’, kerana sebelum ini menyokong kalimah ALLAH digunakan oleh mereka :

MalaysiaKini - Hadi Awang Liberal

Baca juga statement berikut yang menganggap Majlis Syura Ulama’ PAS sebagai idiots :

MalaysiaKini - idiots

PAS dikatakan sebagai double talk atau lidah bercabang :

MalaysiaKini - PAS double talk

Mereka juga bersedia membuang PAS dari Pakatan Rakyat sekiranya telah berjaya memerintah negara!

MalaysiaKini - Pakatan Rakyat sedia buang PAS

Penyokong Pakatan Rakyat berkata ‘Asalkan Bukan PAS/ Anything But PAS (ABP)’ :

MalaysiaKini - Anything But PAS (ABP)

Advertisements
 
4 Comments

Posted by on 15/01/2013 in Kalimah ALLAH

 

4 responses to “Kalimah ALLAH : Media Pakatan Rakyat Serang PAS

 1. fikrisoleh

  15/01/2013 at 3:43 pm

  ‘anything but umno’ as well as ‘anything but pas’? tu maknanya orang tu bongok. patut la sokong PR. ‘anything but umno or pas’ la dol!

   
 2. vader

  15/01/2013 at 3:44 pm

  “Just as planned” – LGE

   
 3. Mansal Damha

  16/01/2013 at 11:10 am

  Anything, but anything.. Pakatan is nothing.. tidak “Berpakat”, tidak “Bersepakat”, juga tidak pernah bercakap “benar” kepada rakyat, cuma nak ke Putrajaya saja, dengan apa cara, menipu, membohong, memfitnah, dan macam-macam cara lagi, semua boleh… asalkan janji TIDAK SEMESTINYA DITEPATI, Putrajaya mesti ditawani.

  Kalau Malaysia tidak sesuai untuk puak-puak ni, pergilah ke tempat-tempat lain yang disenangi… biar tahu sebenarnya apa akan terjadi kepada mereka ini. Tak boleh ada sekolah guna bahasa sendiri, ikut sesuka hati.

  Sekarang kalau cakap bebas mereka boleh dicekupi, undang-undang di US, misalnya, lebih teruk dan dahsyat daripada di negara yang kita cintai… yang telah banyak berubah.

  Di US, orang asing terutamanya, kerap dicurigai dan terus diintipi…. pergilah….Orang Malaysia, terutama Kerajaannya, terlalu bertolerensi, hinggakan seolah-olah negara ini hendak diberi kepada orang yang derhaka ini, yang menolak di mana bumi di pijak di situlah langit mesti dijunjungi

  Sampai bila kita mesti bersikap terlalu suka memberi ini?

   

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: