RSS

Pengikut Wahabi Ditangkap Khalwat

24 Feb

Akhbar hari ini melaporkan tentang seorang Datin ditangkap khalwat dengan pasangan skandalnya di Bandar Sri Damansara, Selangor.

Datin tersebut telah menganggap suaminya umpama najis kerana mengamalkan yang dianggap olehnya sebagai bidaah seperti bacaan tahlil, zikir selepas solat dan doa Qunut.

Anehnya, jika amalan suaminya dianggap bidaah, manakala pasangan kekasih gelapnya dianggap warak, mengapa mesti melakukan maksiat?

Jika zikir, tahlil dan Qunut dikatakan bidaah, sesat dan tidak mengikut sunnah Rasulullah s.a.w, bagaimana pula dengan dirinya yang ditangkap khalwat dalam keadaan hanya berseluar dalam dan singlet, sambil pasangan khalwatnya dalam keadaan zip seluar terbuka hingga menampakkan kemaluan. Apakah perbuatan itu amalan sunnah Baginda?

Jelas, wanita ini dan pasangan khalwatnya adalah berfahaman Wahabi. SJ tidak hairan bila ada pengikut Wahabi yang begini, kerana Muhammad bin Abdul Wahab (pengasas Wahabi) juga pernah melakukan amalan sesat nikah muta’ah. Untuk maklumat lanjut, rujuk memoir Mr. Hamper.

Berita penuh tentang penangkapan Datin tersebut adalah seperti berikut :-

Datin ditangkap khalwat dalam kereta bersama lelaki ‘warak’

SELASA, 24 FEBRUARI 2015 – 7:47AM 
OLEH HASPAIZI MOHD ZAIN
bhnews@bh.com.my

KUALA LUMPUR: Akibat taksub dengan fahaman songsang dipelajarinya sehingga sanggup melabelkan suami sebagai najis, seorang wanita bergelar Datin sanggup menjalinkan hubungan dengan lelaki lain yang dianggap lebih ‘warak’ sebelum ditangkap berkhalwat.

Dalam serbuan jam 11.50 pagi semalam, wanita terbabit bersama pasangannya ditahan ketika sedang ‘berasmara’ di dalam sebuah kereta di tepi jalan di Bandar Sri Damansara oleh Bahagian Penguatkuasa Jabatan Agama Islam Selangor (JAIS) selepas mendapat aduan orang ramai.

Hasil siasatan mendapati wanita terbabit sudah menjalinkan cinta terlarang dengan pasangannya hampir dua tahun kerana mendakwa suaminya bukan tidak mengikuti syariat Islam sebenarnya kerana sering melakukan perbuatan bidaah.

Difahamkan wanita sering mengikuti pengajian agama di sekitar Kayu Ara, Petaling Jaya dan di kawasan Bukit Kiara sebelum menjalinkan hubungan sulit dengan teman lelaki yang dianggap sealiran dengannya.

Menurut sumber, wanita berusia 40-an itu sudah mempunyai tiga anak berusia 10 hingga 15 tahun, selalu bersikap dingin bersama suaminya dan sanggup menyewa rumah semata-mata untuk melempiaskan nafsu bersama pasangannya yang juga suami orang.

“Beliau anggap suaminya najis kerana mendakwa banyak melakukan perbuatan bidaah seperti tahlil, zikir, solat tidak menepati sunnah Rasulullah SAW, doa Qunut dan sebagainya.

“Wanita berkenaan sanggup menjalinkan hubungan sulit dengan teman lelaki kononnya sealiran fikrah dengannya kerana dilihat berperwatakan warak dan alim, akhirnya dicekup berkhalwat dan cubaan melakukan persetubuhan luar nikah dengan lelaki itu di dalam sebuah kereta tengah hari semalam,” katanya.

Bukan itu saja, wanita terbabit yang terpengaruh dengan fahaman songsang itu turut mempengaruhi anaknya supaya membenci ayahnya dengan pelbagai tuduhan seperti tidak mengamalkan sunnah dan mempunyai perempuan simpanan.

Katanya, akibat cinta sudah menguasai mereka di samping ajaran yang diamalkan, wanita terbabit sengaja mencari alasan untuk memburukkan suaminya dengan menuduh lelaki itu terkeluar daripada Islam selain mengamalkan ajaran bercanggah serta sesat.

“Hampir dua tahun wanita tersebut tidak bersekedudukan dengan suaminya, beliau juga turut memfailkan cerai terhadap suaminya di Mahkamah Rendah Syariah di Shah Alam, namun kerana sayangkan perkahwinan dan anak-anak, si suami tetap mempertahankan rumah tangganya.

“Ketika pasangan itu ditahan di dalam sebuah kereta bercermin gelap mereka sedang berpelukan dengan zip seluar lelaki terbuka sehingga menampakkan kemaluannya, manakala wanita itu dalam keadaan berseluar dalam dengan singlet.

Sementara itu Pengarah JAIS, Datuk Haris Kasim mengesahkan penahanan pasangan itu dan disiasat mengikut Enakmen Jenayah Syariah Selangor.

Advertisements
 

One response to “Pengikut Wahabi Ditangkap Khalwat

 1. Ungku Halimatul Saadiah Ungku Hj.Abd.Rahman

  24/04/2015 at 3:04 pm

  Asalammualaikum Saudara,

  Saya mohon pencerahan berkenaan tarekat naqsyabandiah yang sedang hangat dipersoalkan dalam laman sosial.Harap dapat di post sebagai isu baru.Terima kasih.

  UHS.

   

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: